Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί δε καταλάβαμε τι σημαίνει Χ.Α.-ένα τελείως διαφορετικό κείμενο-

Προφανής η αφορμή του άρθρου, αλλά όχι προφανής η κατάληξη.





Τη περασμένη εβδομάδα συνέβη ένα πραγματικά τραγικό γεγονός, το οποίο δεν είναι άλλο πέρα από αυτό που μας έδειχναν για μέρες τα Μ.Μ.Ε., η δολοφονία ενός ανθρώπου για λόγους  πολιτικούς.
Δύο συμπολίτες μας ενεπλάκησαν σε μια καταρχήν λογομαχία και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να δολοφονήσει τον άλλο.
Αυτά είναι τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία και από εδώ και πέρα αρχίζει η παραφιλολογία και των δύο πλευρών, αλλά μιας και κανείς μας δεν ήταν παρόν στο γεγονός , ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και θα επανέλθουμε εν καιρώ.

Θα ήθελα όμως σιγά σιγά να μεταφερθούμε στα της Χρυσής Αυγής. Μετά το περιστατικό της επίθεσης, ο εισαγγελέας διέταξε την έρευνα σε πάρα πολλά γραφεία της πολιτικής οργάνωσης. Ο ίδιος βέβαια ο δράστης, εκτός από μέλος της Χ.Α. πιθανολογώ πως άνηκε και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως π.χ. στη τοπική του ενορία, ίσως στους προσκόπους του Κερατσινίου και περισσότερο πιθανό σε κάποιο σύνδεσμο ομάδας. Δεν είδα όμως κανέναν εισαγγελέα να ανοίγει όλους τους συνδέσμους της περιοχής για έρευνα και για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους αντιστοιχία, δεν είδα κάποιον εισαγγελέα να κάνει έρευνα στα γραφεία κάποιας ΠΑΕ επειδή ένας φίλαθλός της διέπραξε αδίκημα ή κακούργημα.  (Να σημειωθεί πως κάποιοι λένε ότι δόθηκε εντολή από κάποιον πιο ψηλά στην ιεραρχία της Χ.Α. ώστε να διαπραχθεί η επίθεση. Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, ακυρώνεται η άνωθεν παρατήρησή μου και πάνε τα εύσημα στον εισαγγελέα).

Παρατήρηση δεύτερη. Την ίδια κιόλας στιγμή δεκάδες-εκατοντάδες ομάδες, διοργάνωσαν συγκεντρώσεις «αντιφασισμού», όπως τις ονόμασαν, για να τελειώσουμε μια και καλή με το φασισμό. Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσικά ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να οργανώσει μια πορεία και προφανώς μπορεί να πενθήσει για το χαμό οποιουδήποτε ανθρώπου.
Κάπου εδώ όμως ξεκινάει η παράνοια, μιας και σε πολλές από αυτές δημιουργήθηκαν έκτροπα, όπως το κάψιμο γραφείων εκλεγμένης δημοκρατικά πολιτικής παράταξης (σ.σ. γραφεία Χ.Α. στη Πάτρα), ενώ έγινε λόγος ακόμη και για πυροβολισμούς σε μια εξ αυτών.
Να ρωτήσω εσένα που διαβάζεις το άρθρο το προφανές; Δηλαδή, κατά πόσον γίνεται να καταδικάζεις το φασισμό και τον ολοκληρωτισμό και να γίνεσαι χειρότερός του; Το σκοτάδι το νικάς  με φως, με σκέψη και όχι με μεγαλύτερο σκοτάδι. Τελειώνοντας με αυτό, να ρωτήσω επίσης που ήταν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας με τη τόση ευθιξία όταν δολοφονήθηκαν οι 3+1 εργαζόμενοι στη Marfin; Που ήταν όταν δολοφονήθηκε ο Σ.Γκιόλιας και όταν «αυτοκτόνησαν» τον Τσαλικίδη στη Vodafone ;

Δε θα κουράσω άλλο, μα δε μπορώ να μην αναφερθώ και στο εξής. Μιλάμε συνεχώς για τη βία της Χ.Α. και ότι πρέπει να βγει εκτός νόμου. Γιατί όμως αφού αυτοί οι άνθρωποι χτυπάνε και λιντσάρουν και μαχαιρώνουν, όπως τους κατηγορούν κάποιοι, δεν επεμβαίνει το κράτος να τους φυλακίσει, απλά και σταράτα; Επίσης, γιατί δε κοιτάμε το τι γίνεται στα Πανεπιστήμια όπου οι φοιτητικές παρατάξεις (και κατ΄επέκταση οι μελλοντικοί βουλευτές των κομμάτων) βγάζουν μαχαίρια και βρίζουν με το πιο χυδαίο τρόπο τους αντιπάλους τους, όπου δίνουν χαρτζιλίκι στους χούλιγκαν των γηπέδων για να τους πουλάνε προστασία κτλ κτλ; Ξαφνικά η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση άνοιξαν τα μάτια τους επιλεκτικά για τη Χ.Α.; Αυτά τα επιλεκτικά αντανακλαστικά του «δημοκρατικού τόξου» τα φοβάμαι.  Ας δούνε πρώτα τα του οίκου τους και κυρίως τους υπουργούς και βουλευτές τους που είχαν φωτογραφηθεί με τσεκούρια, ενώ κάποιοι άλλοι συμμετείχαν σε τραμπουκισμούς ή σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη  και μετά ας κάνουν δηλώσεις για τη βία και τη μισαλλοδοξία.

 Τέλος, last but not the least (τελευταίο αλλά όχι τελευταίο σε σημαντικότητα), που λένε και οι βορειοατλαντικοί σύμμαχοί μας , δυο λόγια για το περί συνταγματικότητας της Χ.Α. Πρώτον, ποιος μας δίνει εμάς το δικαίωμα να στερήσουμε την εκπροσώπηση 500.000 Ελλήνων, οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να έχουν γίνει και 1.000.000, από τη Βουλή; Είναι αυτό Δημοκρατία; Και αν δημιουργηθεί αυτό το κακό προηγούμενο και αύριο μεθαύριο η κυβέρνηση ή η σημερινή αντιπολίτευση αρχίζει και βγάζει εκτός νόμου κόμματα που δε της αρέσουν; Αν αύριο είσαι και εσύ που έλεγε και ο Μπρεχτ; Είναι Δημοκρατία το επιχείρημα (που ακουγόταν άλλες φορές χάριν αστεϊσμού και άλλες σοβαρά): «Κλειδώστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες σπίτι στις εκλογές για να μη βγει ξανά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ.» ;.  Είναι Δημοκρατία ο άφαντος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να συνομιλεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από τον κ. Μιχαλολιάκο; Ο άνθρωπος που δε βγαίνει να καυτηριάσει τόσα χρόνια τη δουλικότητα των κυβερνήσεων έναντι των δανειστών, τις μίζες τους, τα αντισυνταγματικά τους σχέδια νόμου και όλα αυτά επειδή τάχα δε θέλει να διαρραγεί η ενότητα του έθνους παίρνοντας τη μία ή την άλλη στάση, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν κλείνει τα μάτια σε 500.000 Έλληνες; Με ποιο δικαίωμα;

Πρέπει όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σώσουμε αυτή τη χώρα από τους ξένους και ντόπιους Εφιάλτες, όσο ακόμη προλαβαίνουμε. Πρέπει επίσης να προλάβουμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιασδήποτε μορφής φασισμό γρήγορα, πριν αιματοκυλήσει ξανά αυτό το τόπο. Αυτό όπως προείπα θα επιτευχθεί με φως και όχι με μολότωφ. Ας επικρατήσει η λογική και ο κοινός νους και ας πάψουμε πια να είμαστε θύματα του κάθε είδους δημαγωγών.

Τέλος, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχα την επομένη του εγκλήματος, με έναν εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων, μου είπε πως είναι καταδικαστέο να βγάλεις ένα κόμμα εκτός νόμου για δύο λόγους. Πρώτον, το διεθνές δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε την απόφαση, να βγάλει εκτός νόμου, όταν ενώθηκε ξανά η Γερμανία, το κόμμα του Χίτλερ αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα. Έτσι λοιπόν, τα έκαναν ξανά νόμιμα αλλά η αστυνομία έγινε αυστηρή απέναντί τους. Δεύτερον, είναι ιδιαίτερα επίφοβο μια κυβέρνηση να αποφασίζει για το αν κάποιος θα βγει εκτός νόμου, γιατί σήμερα μπορεί να είναι αυτοί που ονομάζουμε φασίστες αλλά σε 5 χρόνια μπορεί να είναι ένα κόμμα που απλά δε βολεύει την εξουσία.  Αν θες να τους αντιμετωπίσεις τότε απλά  κυνήγησέ τους με το νόμο περί οργανωμένου εγκλήματος.

Η Χ.Α. ήρθε στις ζωές μας τα τελευταία 3 χρόνια, τον καιρό που έχουν καταστραφεί έννοιες όπως κοινωνική συνοχή, κράτος πρόνοιας, ασφάλεια, συλλογικότητα, εργασία κτλ. Μήπως όλοι εμείς τη φέραμε δίπλα μας και δεν ήρθε μόνη της;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.



Υ.Γ. 1 Βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς και των δύο οικογενειών που έπεσαν στο πένθος. Μακάρι η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που πρέπει. Τα τεχνικά μέσα τα έχει, μακάρι και τη θέληση.
Υ.Γ. 2 Ας δει κάποιος τους νόμους που ψηφίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, μέσα στην αναμπουμπούλα . Θέλω/εύχομαι και ελπίζω να είναι όλα αυτά τυχαία γιατί με τη ζωή ενός ανθρώπου και μιας κοινωνίας δεν είναι δυνατόν να παίζουμε.
Υ.Γ.3 Ο τηλεοπτικός εμετός του «κομμιστή» του DVD μόλυνε και τον (ήδη βρώμικο) Τύπο. Όλοι καυτηριάσαμε το γεγονός του ανάρμοστου πρωτοσέλιδου. Μια ερώτηση όμως.
Γιατί πήγαμε και το αγοράσαμε και εκτοξεύσαμε τις πωλήσεις της εφημερίδας;
Έχουμε πολλές φορές τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και γενικά τους θεσμούς που μας αξίζουν και που θέλουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο άρθρο,είναι άκρως ρεαλιστικό.Εμένα προσωπικά δεν με πείθει η εικόνα της "κακιάς χρυσής αυγής" που θέλουν να περάσουν...Δεν ψηφίζω χρυσή αυγή γιατί διαφωνώ με το συγκεκριμένη πολιτική παράταξη,όμως παρ' αυτά είμαι σε θέση να διακρίνω πόσο πολύ ενοχλεί τους κυβερνώντες το συγκεκριμένο κόμμα, διότι τους "κλέβει την μπουκιά από το στόμα". Και αν το ξεχειλώσω το θέμα λίγο παραπάνω,ποιος μου λέει εμένα πως η συγκεκριμένη δολοφονία δεν ήταν στημένη από άλλους πολιτικούς παράγοντες για να δημιουργηθεί το πάτημα και το υπόβαθρο,ώστε να μπορούν να θέσουν εκτός νόμου όποιον ενοχλεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση τη χρυσή αυγή.Πολύ φοβάμαι πως το σκηνικό είναι στημένο ώστε να φανεί ότι παίρνονται αποφάσεις για το καλό της "δημοκρατίας" και της "ευημερίας" των πολιτών και του τόπου.Μεγάλη υποκρισία!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

O δραστης δεν εμφανιστηκε στη σκηνη ομως ουτε με τους ενωριτες του, ουτε με τον οπαδικο του συνδεσμο, αλλα με τα συντροφια του απο τη ΧΑ, με τα οποια ειχε και τηλεφωνικες συνομιλιες. Ακυρο εως χαζο το παραδειγμα. Μου θυμιζει ενα φιλο μου που ειχε εφευρει το φανταστικο επιχειρημα "αν ο δραστης φοραγε παπουτσια ΝΙΚΕ θα επρεπε η αστυνομια να κανει ερευνα στην αντιπροσωπια της". Χρειαζεται σοβαρη απαντηση σε αυτη τη μπουρδα?